LEDEN
 
algemene leiding
 
Robert Luts studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel, waar hij naast het aggregaat in Muziekpedagogie tal van prijzen behaalde waaronder notenleer, zang, kamermuziek, harmonie, koordirectie, met als bekroning in 1992 het Hoger Diploma Zang met onderscheiding. Daarna vervolmaakte hij zich in de operaklas van het Conservatorium te Maastricht (1994).
 

Tot zijn repertoire behoren de rol van "Tamino " (Die Zauberflöte ), "Fenton" (Die Lustige Weiber), "Silango " (Le Cinesi (Glück)), "Blaise " (L'arbre enchanté (Glück)), "Novice " (Billy Budd), "Acis and Galathea" G.F. Häendel, "Harry" (La Fanciulla del West), en ook moderne werken zoals "Achilleus" van Wim Hendrickx.

Hij gasteerde o.a. in de Muntschouwburg Brussel, Opera Zuid Maastricht, Vlaamse opera i.s.m. kameropera "Transparant" Antwerpen en werkte samen met vele ensembles en dirigenten zoals Holland Boys Choir, L'ensemble "Les Musiciens" Luxembourg o.l.v. Pierre Cao, Northern Simfonia o.l.v. Christian Zaccharias, VRO o.l.v. Michel Tilkin, P. Schollaert, F. Heyerick, Andreas Steuer en Roy Goodman en het Concertgebouwkamerorkest.

Zo was hij reeds te gast op het Festival van Vlaanderen en festivals in San Sebastian, Annecy, Genève, Amsterdam, Essen(D), Düsseldorf, Parijs, Nantes, Lüneburg, Antwerpen, Brussel, Den Haag, 's Hertogenbosch, Münster(D), Londen, Avila(Sp), Newcastle en Carlisle, Cannes (F).

Tot zijn discografie behoren opnames Matthäuspassion van J.S. Bach te Amsterdam (Concertgebouw), werken van Beethoven, Britten, Mendelssohn, Mozart, C. Orff, V. Thomson (operafragmenten uit "The mother of us all"), opnames voor Klara, CD met liederen van L. Hulshagen (1999), Vlaamse liederen van S. en V. Nees, J. Duyck en P.Steegmans.

In 2005 finaliseerde hij een CD-DVD-opname van de Matthäuspassion (evangelist) van Bach met The Netherlands Bach Collegium, HollandBoys Choir en Bach Choir.

Voor het lied werkt hij samen met pianiste Helene Luyten en Willy Appermont.

Naast al deze activiteiten is hij ook lid van het vocaal ensemble ‘Vocamabile’, dat zich toelegt op de traditie van het romantische zangkwartet en moderne composities, en artistiek directeur van het Van Eyck Ensemble uit Maaseik (B).

Hij doceert aan het Stedelijk Muziekconservatorium te Hasselt.

website

 
dirigent
 
Lutgarde Luts (°1960) is geboren en getogen in Diepenbeek. Haar muzikale ouders hebben hun liefde voor muziek doorgegeven aan vijf kinderen. Zij studeerde aan de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst Lemmensinstituut te Leuven. In 1978 behaalde zij het diploma Eerste Prijs voor notenleer, in 1982 het pedagogisch diploma afdeling Onderwijs optie Muziekopvoeding.
Sinds 1988 woont ze in Maaseik. Van 1989 tot 1992 was ze dirigente van het Maaseiker A-Capellakoor. Ook al deed ze dit met hart en ziel, deze activiteit moest ze stopzetten, omdat haar taak als mama van drie kinderen en haar drukke beroepsleven haar voor deze moeilijke beslissing stelden. De passie om te dirigeren liet haar echter niet los. Regelmatig bleef ze actief als gelegenheidsdirigente van meerdere koren; zo leidde ze het ‘Te Deum’, de nachtmis met Kerstmis op Siemkensheuvel, en was zij de redder in nood voor heel wat koren die plots, door ziekte of afwezigheid van de dirigent, voor grote problemen stonden.

In 2003 nam zij de draad weer op als dirigente van het nieuwe Van Eyck Ensemble. Sinds 2005 bekwaamt ze zich verder aan het Stedelijk Muziekconservatorium te Hasselt bij, hoe kan het ook anders… haar broer Robert Luts.


alten sopranen
   

Mia Cillen (Maaseik)
Anita Claessen (Susteren)
Griet Janssen (Maaseik)
Lieve Linssen (Maaseik)
Frances Rutten (Maaseik)
Martine Sas (Maaseik)
Linda Schiepers (Maaseik)
Vera Sitanala (Maaseik-Neeroeteren)
Sandra Vancleef (Maaseik)

Annie Virant (Dilsen-Stokkem)
Lieve Zegers (Martenslinde)

Berit Andersen (Lanaken-Gellik)
Carine Cuppens (Maaseik)
Clementine Gerits (Maaseik-Opoeteren)
Mianne Gommers (Maaseik)
Lydie Jannis (Neerpelt)
Fanny Lambrechts (Bilzen)
Kristien Polmans (Hasselt)
Inge Polmans (Wellen)

Eline Sampermans (Maaseik)
Isabelle Thevissen (Dilsen-Stokkem)
Lara Timmermans (Maaseik)
Marina Verstraeten (Maaseik)

 
bassen tenoren
   

Wien Corstjens (Maaseik)
Leon Croymans (Maaseik)
Ton de Groot (Susteren)
Michel Doumen (Maaseik)

Rens Op 't Eynde (Dilsen-Stokkem)
Rob Reyners (Bree)
Tjeu Ubben (Maaseik)

Leo Dingenen (Bocholt-Kaulille)
Lambert Janssen (Maaseik)
Dirk Reynders (Genk)
Eddy Vanhoof (Maaseik)
Geert Winkels (Neerpelt)
 
Geen frames zichtbaar? Klik hier voor de volledige versie.